همهی ما نویسندههای آنلاین، سالها رویای این را داشتیم تا کتاب خود را چاپ کنیم و آنرا در کتابفروشی موردعلاقهی خود ببینیم، و از تکنیکهای خود در نوشتن کتاب سخن بگوییم، و در سخنرانیهای بسیار دعوت شویم و…
البته این رویاها برای بسیاری از این نوع نویسندگان محالند و برای همین حسرت بسیاری از نویسندگان آنلاین، نوشتن در اینترنت را رها کرده و احتمالا چندسال بعد رویای خود و نوشتن در اینترنت را فراموش کرده و بهانههایی از این قبیل برای خود میآورند: (حتما قسمتم نبوده) (حالا که فکر میکنم، کار پردردسری بود.) (مادربزرگ خدابیامرزم راست میگفت این کارها آخر عاقبت نداره) و…..
البته عدهی کمی از نویسندگان آنلاین آگاه، میدانند که هیچکس با کتاب چاپ کردن نویسنده نشده و برای چاپ کتاب، باید صبر داشت. البته در اینجا (صبر) به معنی وقت تلف کردن و کشتن زمان نیست، بلکه منظور از صبر، تولیدمحتوای مداوم و آمادگی برای چاپ کتاب است.
یکی از راههایی که انگیزهی خود را در راه نویسندگیآنلاین از دست ندهیم و به تولیدمحتوای مداوم در اینترنت پایبند باشیم، این است که سایت خود را مانند یک کتاب ببینیم.
منظورم این نیست که قالبی مانند کتاب برای سایت خود انتخاب کنیم و به همین راضی باشیم که سایتمان کتاب است، بلکه محتوایی ساختاریافته و مرتبط به هم منتشر کنیم و هر پست را، یک فصل کتابی قطور ببینیم. نام این ترفند را، کتاب_بلاگ گذاشتهام، یعنی ترکیب وبلاگ(سایت) و کتاب.
درواقع این پست آشنایی با یک ترفند نیست، بلکه نگاه با دیدی متفاوت است. بسیاری از کسانی که از این نگاهمتفاوت مینگرند، ممکن است هیچموقع کتابی چاپ نکنند، اما لااقل با استفاده از این دید متفاوت، تا آخر عمر خود محتوای خلاقانه و دستهاول تولید کردهاند به این امید که روزی این نوشته هارا در قالب کتاب چاپ کنند.
بسیاری از کتابهای مشهور در سراسر جهان نیز در ابتدا اینگونه منتشر، و بعدها چاپ شدهاند. البته این نوع انتشار در جامعهی ما غریب است و تقریبا تازگی دارد.(البته که در ایران نیز شاهد چنین فعالیتهایی بودهایم، اما بسیار کم.)
استفادهکردن از ترفند کتاب_بلاگ فواید و مزایای بسیاری دارد و من در این پست سعی دارم تا سه مزیت آن را شرح دهم:
۱. انگیزه:
با استفاده از این دید متفاوت، هرروز و هر دقیقه به امید اینکه قرار است تا این نوشته هارا چاپ کنید، به فکر تولیدمحتوای خلاقانه هستید و هیچوقت از این امید دست نمیکشید تا وقتی که از نویسندگی دست نکشیدهاید.
۲. تولیدمحتوای ساختاریافته:
از آن جایی که میدانید مطالب سایتشما درنهایت به کتاب تبدیل میشوند، سعی میکنید تا محتوایی ساختاریافته و مرتبط بههم تولید کنید و برای همین ناگزیرید تا در مورد آن موضوع، بیشتر و بیشتر مطالعه و تحقیق کنید.
۳. تبدیلشدن به متخصص:
درنهایت و بعد از ساعتها خواندن و نوشتن و تحقیق درمورد موضوعی خاص، به متخصص آن موضوع تبدیل میشوید. در این مرحله، میتوانید تصمیم بگیرید که تمام آن مطالب را در قالب کتاب چاپ کنید و یا خیر، اما چه چاپ کنید و چه نه، به هر حال دستاوردهای زیادی از این راه بدست آوردهاید.
6 پاسخ
سلام آقای امیرعلی خوش ذوق
مطالبی که میزاری برای اهل قلم عالی و کاربردیه تو پسر بسیار توانمندی هستی
موفق باشی
ممنونم🙏
ترفند مفیدی بود
مرسی
مرسی از شما🙏
سلام امیرعلی عزیز
ایده ی خلاقانه ای رو بیان کردی. احتمالا خودت بهتر میدونی الان با وجود دسترسی راحت به اینترنت و انتشار مطالب، هرکسی به راحتی میتونه مهارت نوشتن رو تمرین کنه، از طرفی افرادی هستند که این ایده رو اجرا کردن، و از وبلاگنویسی و منظم نوشتن به انتشار کتاب (اونم کتابهای پرفروش) رسیدن. نمونه اش آقای مارک مسنون و آقای ست گادین هست
روان و جذاب می نویسی
بله دقیقا
نویسا باشید