زبان

《زبان خانه ی هستی ست》مارتین هایدگر

اکثر مردم زبان را مهارتی سطحی می دانند و به زبان اهمیت چندانی نمی دهند، اما می توان گفت زبان و واژه ابزار اصلی تفکر هستند. ما با زبان ارتباط میگیریم، با زبان فکر می کنیم و با زبان به شناخت دست می یابیم. بدون زبان، ما انسان ها محکوم به جهل و نادانی هستیم.

با این نگاه، زبان را می توان به حوزه ای تخصصی تشبیه کرد که کمتر کسی به دنبال آن رفته و اکثریت مردم نگاهی اجمالی و سطحی به این نعمت ارزشمند انداخته اند.

وظیفه نویسنده این است که افکار و عقاید خود را در قالب مکتوب و با استفاده از زبان به دیگران ارائه دهد،

پس عامل تمایز و درخشش نویسنده ی موفق رابطه ی خوب او با زبان است.

هر واژه تازه برای یک نویسنده نقش گنجی گران بها را بازی می کند، زیرا نویسنده با دایره واژگان وسیع تر قادر خواهد بود تا اندیشه خود را به شکل مطلوب تری به مخاطب ارائه دهد و نویسنده ای که دچار فقر واژه شده باشد، اگرچه اندیشه ای تازه و نو در ذهن داشته باشد، اما قادر به پیاده سازی آن به صورت پسندیده به شکل مکتوب نیست.

یک نویسنده(در هر ژانری) باید به خوبی با واژه ها اشنا باشد و واژه ها را ابزار اصلی خود بداند.

واژه ها ارزشی بسیار بالاتری در مقابل نویسندگان دارد.

برای واژه اندوزی نیاز نیست لغتنامه را از بر کنید، نیاز نیست واژگان منسوخ را حفظ کنید و نیاز نیست خود را عذاب بدهید. تنها کاری که نیاز است این است که در حین خواندن کتاب ها کلماتی که با آنها آشنایی دارید اما از آنان استفاده نمی کنید و یا با آنها آشنایی ندارید را در دفترچه ای یادداشت کنید و برای اینکه آن کلمات در دایره واژگان فعال شما قرار بگیرند کافی است تا آنها را در نوشته ها و یا گفت و گوهای روزمره ی خود به کار ببرید. پس از مدت ها استفاده کردن از این ترفند، دایره واژگان شما به تدریج قوی و قوی تر می شود…

شما هم هنگام نوشتن از خود سوال کنید:

رابطه ی من با زبان چگونه است؟

من چه نگاه و دیدگاهی نسبت به زبان دارم؟

شاید بهتر باشد رابطه و دیدگاه خود را نسبت به زبان تغییر دهید.

شاید….

به اشتراک بگذارید
پست های مرتبط

29 پاسخ

    1. چه قدر شما الهام‌بخشی، چه قدر انگیزه‌بخشی، چه قدر قابل تحسینی، مدت‌ها طول کشید تا متوجه بشوم دوست دارم بالاخره چه کار کنم؟ مدت‌ها طول کشید تا بفهمم باید زمانمو صرف چی کنم؟ اصلا مدت‌ها طول کشید تا به خودم بیام و بالاخره یه کاری بکنم. چه قدر خوب که شما انقدر خوب به ارزش زمانت اگاهی. برات دنیا دنیا موفقیت رو آرزو می‌کنم که چنین فرد دغدغه‌مند و باپشتکاری، لایق تمام موفقیت‌ها است. گرچه شما همین الان هم موفقی

  1. چقدر با حرفت موافقم امیرعلی عزیز.
    بارها دیدم که نویسنده‌های تالیفی تو حوزه‌ی ادبیات گمانه‌زن از نثر غافل می‌مونن و فقط روی خلق داستان متمرکز می‌شن. درحالی که کارکردن روی دایره لغت و واژه‌ها به‌مرور زمان می‌تونه به نویسنده یک سبک شخصی ببخشه. البته که نیاز به تمرین و دود چراغ‌خوردن داره.

  2. مختصر و مفید 👌👌. کلمه‌برداری رو از استاد کلانتری شنیدم قبلا و یه مدت انجام دادم ولی مستمر نبود و نشد. امیدوارم همت کنم مجدد برای گسترش وازگان ضروریه

    1. سلام دوست عزیز مرسی بابت بیان تجربه ات. درمورد تمرین ها هم باید این رو بگم که پیشرفت توی دنیای نویسندگی حلزون واره و برای به نتیجه رسیدن باید صبر داشت. من خودم چند ساله که این تمرین رو انجام میدم و واقعا اثر داشته. پیشنهاد میکنم شما هم شروع کنید.
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *